Latin name: betta imbellis
Lokation: Thailand, Cambodia og Vietnam
Størrelse: ca. 7 cm
Sværhedsgrad: Nem
Temperatur: 20-27°C
Alder: 3-5år
Min. akvarie størrelse: 15l

Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Betta-arter foretrækker en vandtemperatur på mellem ca. 24-28 ° C, men det har vist sig, at de overlever midlertidigt ved ekstreme temperaturer på 13 ° C eller 35 ° C.

Bettas påvirkes også af vandets pH-niveauer. Ideelle niveauer for Bettas ville have en neutral pH-værdi (7,0). Bettas er imidlertid lidt tolerante over for pH-niveauerne. [12] De har et organ kendt som labyrintorganet, som gør det muligt for dem at indånde luft ved vandoverfladen. Dette organ antages at tillade, at fiskene holdes i uovervåget akvarium, [13] men dette er en misforståelse, da dårlig vandkvalitet gør alle tropiske fisk, inklusive Betta splendens, mere modtagelige for sygdomme som finnrot.

Korrekt opbevaret og fodret en korrekt diæt lever siamesiske kampfisk generelt mellem 3 og 5 år i fangenskab, men lever i sjældne tilfælde mellem 7 og 10 år.

Akvariumsstørrelse og samboere
Minimumtankstørrelsen er direkte relateret til, hvor erfaren fiskholderen er, og hvor ofte de ønsker at udføre vandændringer for at holde vandet uberørt. Betta skal selvfølgelig have plads nok til at vende rundt, men der er ingen beviser for, at de kræver meget plads. På grund af deres labyrintorgan er de ikke afhængige af høje iltniveauer i vandet, så et stort overfladeareal til gasudveksling er ikke påkrævet. Nogle Betta-entusiaster hævder, at der er en minimal tankstørrelse for en Betta, men at forsøge at indstille et strengt baseline-minimum er noget vilkårligt. [1]. At pålideligt udføre regelmæssige delvise vandskift (hver anden dag for små ufiltrerede tanke) ville i det mindste sikre, at vandkvaliteten i en mindre tank er acceptabel. De fleste betragter 2,5 – 5 amerikanske gallons (9-19 liter) som en ideel tankstørrelse for en Betta, “men du kan med succes holde en Betta i en 1 gallon tank, forudsat at du rengør den regelmæssigt” og opretholder en acceptabel temperatur (minimum generelt 75F, skønt 78F er optimal). [14].

Bettas kan sambo med fisk, der er bundfodere, men det tilrådes ikke at opbevare dem med foderstoffer, der kan spise deres finner eller ødelægge slimfrakken (et eksempel er den Siamese Alge Eater, hvis de opbevares i en beholder, der ikke er passende størrelse)

Sorter
B. splendens kan hybridiseres med B. imbellis, B. mahachaiensis og B. smaragdina, men med sidstnævnte har yngelene en tendens til at have lave overlevelsesrater. Foruden disse hybrider inden for slægten Betta er der rapporteret om intergenerisk hybridisering af Betta splendens og Macropodus opercularis, paradisfisken. [15]

Opdrættere rundt omkring i verden udvikler fortsat nye sorter. Ofte sælges hannerne af arten fortrinsvis i butikker på grund af deres skønhed sammenlignet med hunnerne. Hunnene udvikler næsten aldrig svømmeføer så prangende som mænd af samme type og er ofte mere dæmpede i farve, selvom nogle opdrættere formår at få hunner med temmelig lange finner og lyse farver.

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Siamese_fighting_fish