Lopper kender de fleste der har kæledyr og de kan være svære at komme af med, gør man det ikke rigtigt.. Men følger du disse råd, så er der 99% chance for at du kommer af med “dine” lopper en gang for alle.

For at behandle og forhindre lopper er det vigtigt at man ved lidt om dem og deres livscyklus.

Livscyklus
Lopperne går igennem fire stadier: Æg -> larve -> puppe -> voksen. Æggene lægges på hunden, men falder oftest hurtigt til jorden/gulvet.  Æggene udklækkes til larver, som efter ca. en til to uger vil begynde at spinde kokoner. Efter endnu en til to uger vil de forpuppe sig, hvorefter de udvikler sig til de voksne lopper.

Som betyder det ikke er nok kun at behandle sit kæledyr, man skal også sikre at resten af ens hjem bliver udsat/behandlet med det middel man vælger at benytte. 

Benytter man Frontline eller Bayvantic vil en hund / kat med sin færden rundt i huset, sikre at middel bliver fordelt i huset, da det binder sig til dyret væg / fedt / skæld og falder af, som lopperne efter bliver udsat for.

Forbyggelse
For at forebygge en loppeinfektion er det vigtigt med grundig støvsugning. Især langs sprækker, hjørner, på gulvtæpper og ved polstrede møbler. Undersøg din hund jævnligt for lopper. Lopper kan være svære at få øje på, især på hunde med mørk pels. Brug evt. en fintakket kam, og læg mærke til, om der er små mørke klumper i pelsen eller der, hvor hunden sover. Det er klumper af fordøjet blod… eller ”loppeskidt”. Læg det på et stykke køkkenrulle og kom vand på. Hvis det er fra lopper, vil det blive rødt.

Behandling
Der findes flere forskellige typer af behandlinger. Kontakt din dyrlæge eller kom ned i Vetboxen.dk for at høre nærmere om de forskellige behandlingsformer. Hver behandling påvirker oftest loppen i én af dens fire stadier. Derfor er det vigtigt at supplere med grundig rengøring af de steder, hvor den opholder sig.

Nyttige links
Loppe & flåtmidler til hunde

Med Venlig hilsen

Jacob N. Masters | Vetboxen.dk