Latin name: Gyrinocheilus aymonieri
Lokation: Sydøstasien
Størrelse: op til 28cm
Sværhedsgrad: Nem
Temperatur: 22-26 ° C
Alder: 2-5 år
Min. akvarie størrelse: Som voksen +100L

G. aymonieri svarer i farve til en række andre arter, der almindeligvis findes i akvariehandelen, såsom Crossocheilus oblongus, Epalzeorhynchos kalopterus og Garra cambodgiensis, [8] og er undertiden forkert identificeret som en af ​​disse arter. Det fås i en række farveformer, herunder vild type, guld, marmor, albino og leucistisk.

Arten avler ikke let i hjemmeaquaria, selvom yngel lejlighedsvis rapporteres at findes i overvokst akvarie. [10] På dette tidspunkt kendes ingen definitive gydetriggere. Sexing er vanskeligt, selvom modne mænd kan udvikle avlsknolde på næsen, mens kvinder bliver plumper. [11]

G. aymonieri fisk købes ofte som alge spiser, fordi de let vil spise alger, når de er unge, men med alderen ændrer deres præference sig mod kødere fødevarer, såsom tilberedte akvariefødevarer, frosne krebsdyr og små fisk. Denne ændring afspejles også i adfærd, der bliver aggressiv med alderen, især over for andre af deres egen art og fisk med lignende farver. [12] De fodrer også ud af kropsslemmen af ​​andre fisk, hvilket gør dem mere tilbøjelige til infektion og stress.

Undgå denne fisk for enhver pris, og vælg i stedet Crossocheilus oblongus eller en bushynose pleco i stedet.

De andre arter i slægten, Gyrinocheilus pennocki og Gyrinocheilus pustulosus, ses sjældent i akvariehandelen.

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Gyrinocheilus_aymonieri